søndag 30. mai 2010

One down – seven to go…

Da er jeg ferdig med det første resirkuleringshåndkleet mitt – gult og fint :-)

009

Det er hekla med kun fastmasker, noe jeg syns gir et jevnt og fint resultat. Det ble helt firkantet – jeg glemmer stadig at hekling “bruker” mer garn enn strikking. Jeg syns ikke det hadde noe å si…

004

…det hang fint allikevel :-)

007 008

Jeg applikerte på et hjerte (skjevt som jeg liker det best), og da ble det straks mer med håndkleet :-D

Jeg vet det har kommet enda ei heklebok, men nå har jeg i lang tid vært flink og ikke kjøpt meg nye bøker – jeg har mer enn nok. Og når man har holdt på ei stund, så finner man det aller meste i bøker man allerede har – og man klarer også å lage sine egne varianter. Jeg så på bøkene jeg hadde, og fant ut at jeg ville anbefale denne:

004

Den er fra 1995, men den inneholder alt man trenger å vite om det aller meste av håndarbeidsteknikker

002

Her er det mange eksepmler på forskjellige måter å hekle ruter på – gjett om jeg fikk lyst til å hekle MANGE tepper da? ;-) Kanksje jeg skal sette igang med babytepper…..

I dag har sola skint på oss igjen, og vi fikk oss en god tur i marka :-D Vi har gemalens sønn – 24 år – på middag i dag, og det var veldig koselig. Nå mens jeg har skrevet dette innlegget har middagen sunket, og nå skal jeg lage i stand jordbær til oss – dessert må man ha ;-)

Ha en strålende søndag og klem fra Siv

lørdag 29. mai 2010

Nye kjøkkengardiner i en fei ;-)

Og vips – så ble det nye kjøkkengardiner i heimen :-D

003

Har hatt “nesten” ferdige hekla gardiner liggende i UFO-kurva mi. Hadde hekla 3 av 4 lengder

001

Det er så tungt å ta igjen ting som har ligget i flere år – ikke husker jeg hvilken heklekrok jeg brukte heller.  Tenkte jeg skulle prøve å henge dem opp, og se hvordan det ble. På den ene siden hang jeg 2 lengder, og på den andre sida 1 lengde. Og til min STORE glede, ble det finest med bare en lengde :-D Gemalen og litjtupp var også enige <3

Det er egentlig ikke behov for gardiner på kjøkkenet, for det er ingen som ser inn – og jeg liker å få inn masse lys. Ser at disse er lette nok til at det ikke tar bort noe særlig av lyset.

002

Kanskje kan jeg bruke den siste lengden jeg har liggende som løper eller noe :-)

Her har det bøtta ned i MENGDER i hele dag - men som dere ser gjennom vinduet mitt, så begynner det å grønnes bra utenfor :-)

Ha en fin lørdag og klem fra Siv

fredag 28. mai 2010

Krusene mine :-D

Jeg vil ikke akkurat kalle meg en samler, men av og til finner jeg krus jeg blir skikkelig forelska i og bare må ha ;-)

Jeg har vært en del ganger i London, og der har vi tidligere vært innom Disney Store (obligatorisk når man drar til London med barn). Og etter noen ganger oppdaga jeg at de solgte krus som virkelig falt i min smak, så nå drar vi dit for min skyld ;-)

010 014

Jeg oppdaga Tussi-krusene :-)

011 015

På dette kruset har dessverre hanken en liten svakhet, så jeg bruker det til å ha penner i

009 013

Dette kruset er kjøpt på vinteren, og som dere ser er Tussi kledd i skjerf mens snøkrystallene daler

008 012

Da vi var i Roma, fant jeg også Disney Store – og måtte selvfølgelig kjøpe et sommer-Tussi krus

016

Koser meg ekstra med teen min når jeg kan drikke av så fine krus som dette :-D

Og så vil jeg dele en nydelig sang med dere http://www.youtube.com/watch?v=4oEYOgCUzZU Det er sangen Neutron star collision med Muse.

Ha en fortreffelig fredag og klem fra Siv

torsdag 27. mai 2010

Sol og gjenbruk :-)

I dag gikk jeg litt tidligere fra jobb – 2 ganger i uka trener jeg etter en kneoperasjon. Og ja da, det var KJEMPEGODT med dype knebøy når jeg fortsatt var støl i lårene etter treninga på tirsdag – NOT :-P

Men tidligere fra jobb betyr tidligere hjem, og jeg fikk faktisk kost meg på verandaen i ettermiddagssola :-D

Her på nyåret blogga jeg om at jeg hadde rydda i håndarbeidskurva mi – og der fant jeg 8 håndklær jeg hadde strikka

003 004

Jeg har strikka dem i dobbelt garn og 2 rett / 2 vrang. Jeg har hatt med en på landstedet, og jeg likte den ikke helt. Det var akkurat som om den ikke var fast nok, og den var ikke pen etter at den ble brukt – og jeg lager svært lite som bare skal henge der til pynt.

Alle håndklær jeg har strikka før, har jeg strikka i perlestrikk eller andre fine mønster med enkelt garn. Har vært veldig fornøyd da :-)

005

Jeg har bestemt meg for at jeg skal rekke opp alle håndklærne, og strikke og hekle på nytt. Det er bedre å ta jobben en gang til, enn å sitte igjen med et produkt jeg ikke er fornøyd med.

007 006

Den første hekler jeg kun med fastmasker, og så får jeg se om jeg kanskje hekler en fin kant rundt tilslutt – eller så har jeg jo også ganske mange meter fin blonde jeg sikkert kan bruke på en lur måte ;-)

Ha en toppers torsdagskveld og klem fra Siv

tirsdag 25. mai 2010

Pinseferie

Da er årets pinse over, og nå er det ingen røde dager før til jul. Heldigvis er det en lang sommerferie i mellom :-)

Vi var på landstedet vårt, og der var våren kommet bitte litt lenger enn her

203 204

Bekkeblom og stemorsblomst i tillegg til ENORME mengder hvitveis og løvetann (har tatt disse bildene med mobilen min, og det er første gang jeg fører bilder over til pc’n – positivt overraska over hvor bra de ble)

Dessverre var været så dårlig på lørdagen at den planlagte grillkosen med båtforeninga ble avlyst, men vi kosa oss godt “hjemme” og innomhus vi :-D Faktisk så litjtupp og jeg flere filmer på TV (mens gemalen var på dugnad) ;-) På kvelden så vi Titanic, og den var like trist denne gangen også :-( Litjtupp plasserte den på topp 10 lista si

208

Satte igang med en babykjole til – rødt denne gangen etter ønske fra den vordende mor :-) Etter en lat dag foran TV’n, kom jeg ganske langt :-D

Som jeg har skrevet før, er det ganske omfattende oppussing som ligger foran oss på landstedet. Jeg har ikke tatt så mange før-bilder (hadde ikke begynt å blogge enda da), men skal sikre meg det fremover

216

Det er bare en liten bit av det gamle som står igjen av gangen både oppe og nede, og dette bildet viser litt av hvordan det så ut.

215

Her er overgangen mellom ny og gammel vegg

214

Vi har lagt ferdigmalte plater både på vegger og i tak – da ser det fortsatt litt gammelt ut. Vi er skikkelig fornøyde med lampa vi satte opp

220

Vi har valgt å ha “jukser” i alle hjørnene i taket, og vi har satt inn nye vinduer med sprosser

222 213

Bak ei stygg finèrplate fant vi denne nydelige døra. Etter mange timers sparkling og pussing ble den skikkelig fin. Nå mangler vi bare å finne det riktige dørhåntaket. Såfremt dørene er fine, velger vi å beholde de gamle – det gjør ingenting om det blir forskjellige dører, det gir bare stedet mer sjarm syns jeg. Gulvet har vi malt i en mørk, praktisk gråfarge. Jeg har en plan om å lage meg sykrok på gangen oppe :-)

Dere legger kanskje merke til at jeg sier at vi har gjort sånn og sånn – men det aller meste må jeg kreditere gemalen. Han er så flink og en skikkelig handyman :-D Han gjør det aller meste, og finner fine og lure løsninger på ting.

217 219

I regnvær er det greit å kunne ta bilder innenifra ;-)

205

Dette siste bildet er med bare for å vise hvor glad jeg er i tall ;-) Tallet 81818 er et ekte PALINDROM, og slike ting fasinerer meg – ekstra artig var det at jeg hadde kjørt 8,8 km også. Måtte stoppe bila for å ta bildet :-)

Ha en riktig trivelig tirsdag og klem fra Siv :-)

mandag 24. mai 2010

Min første award :-)

award2

Tusen takk til Susi fra bloggen Velkommen hos indretning med farver som har vært så hyggelig å gi meg en award :-D

Det satte jeg stor pris på og sender den med glede videre :-)

 

- Kopier awarden inn på din blogg for å vise at du har mottatt den

- Takk og link til den som har sendt den til deg

- Link til 7 andre bloggere og spre glede

- Fortell 7 ting om deg selv

 

1. Jeg hater å stå opp om morgenen – er et typisk B-menneske

2. Veldig kreativ og bobler over av ideer

3. Ikke alltid like flink til å gjøre ferdig alle ideene mine

4. Har alltid ei eller anna bok i sekken min, og leser alltid på buss og trikk

5. Drikker ikke kaffe, men i jula lærte jeg meg å like Cafe au chocolat

6. Har en tendens til å kjøpe alt for mye stoff og garn

7. Liker å reise litt rundt og oppleve nye ting

 

Jeg håper at de 7 jeg sender awarden videre til, vil komme til å glede seg over den – og sende den videre.  Dette er blogger det er vel verdt å besøke – klikk på linken og kos dere :-)

1. Det lille huset

2. Olavas verden

3. Alle trenger litt galskap

4. Strikk og tøys

5. Hobby i nord

6. Kari's hverdagsblogg

7. Bluggi buggi blogg

 

Puh! Ikke enkelt å velge bare 7 stk, men sånn ble det denne gangen.

Her før helga,  besøkte jeg butikken Milde Mathile og drillpikene - en sjarmerende butikk som holder til i et gammelt fjøs.

Klarte selvfølgelig ikke å la være å kjøpe noe – men det var helt klart noe jeg garantert kommer til å få bruk for ;-)

005 007

20 meter lekker blonde på ei alldeles herlig snelle – ikke rart jeg ikke klarte å gå fra denne :-)

Ha en fin mandagskveld og klem fra Siv :-)

onsdag 19. mai 2010

Jeg står fast :-/

I forhold til ting jeg skal lage, så står jeg ganske fast for tida – det blir bare kopptuer. Vel og bra det altså, men jeg har noen større prosjekt jeg absolutt burde begynt på – og jeg burde også gjort ferdig tunikaen min….

2DghMYNcTqzf22mr40RmKyL3o1_500_thumb

Redd for at jeg skal ende opp som dette :-P (Bildet er tatt fra weheartit) Å, skrekk og gru – kanskje det er sånn fremtidens generasjoner kommer til å strikke?? :-O

For ei lita stund siden var jeg på Stoff og stil og kjøpte gardinstoff til rommet til litjtupp – kanskje jeg skal prøve å få sydd dem i morra…

004

Et tynt, tynt stoff som er gjennomsiktig. Jeg må sy gardinene dobbelt, så jeg har også kjøpt et tynt hvitt stoff som jeg skal ha på baksida

007

Tror det kan bli fint, og litt sånn småromantisk <3 <3 Hun har valgt det ut selv, og det passer godt inn i stilen det ser ut til at hun har lagt seg på på rommet sitt :-)

Og så har jeg fått ny header – det er litjtupp som har laga denne gangen også :-D Hun har funnet bildene hun har brukt på weheartit.

Gemalen er på landstedet – han skal fiske i fred og ro noen dager før damene inntar stedet :-D Håper jeg kommer meg i seng i rett tid, er nemlig ikke så flink til å legge meg når jeg er alene hjemme…

Ha en fin kveld / natt og klem fra Siv

søndag 16. mai 2010

Dagen før dagen :-)

I dag har vært en herlig dag :-) Knallblå himmel og sol – godt og varmt :-D

En venn av oss har fått noen små pensjonærer som vi bare måtte dra og se på

003 004

2 bittesmå rådyrkalver (ca 3 uker gamle) – de var ikke mer enn 35 cm høye da de sto oppreist

006 007

Også så jeg stemorsblomst – stor glede over alle nye blomster som oppdages nå :-D

“Stemorsblomsten har to blå kronblad øverst – det er stedøtrene som bare får gå i blåtøy og dessuten må dele på en “stol” (begerbladet). De to “ekte” døtrene – kronbladene til høyre og venstre – har fått litt finere “klær” og får sitte på hver sin “stol”. Nederst troner stemoren selv i flott kjole – på to “stoler”.  (Fra boka VILLE PLANTER I NORGE).

Jeg har hørt flere historier om stemorsblomsten også, men kommer ikke helt på dem akkurat nå – men det var noe med at det gule i midten var smøret i grøten, og skjevfordeling mellom stedøtre og “ekte” døtre.  Slike historier er artige å servere ungene i skolen…

Min bror og svigerinne tok med seg ungene på tivoli – og jeg ganske førnøyd med å slippe å dra selv. Fikk den glupe ideen å invitere hele gjengen på middag. Min svigerinnes foreldre var også på besøk. Så mens de andre kosa seg på tivoli, lagde jeg ei elgsteik på 2 kg med alt godt, nødvendig tilbehør. Så med stort og smått var vi 10 stk til middag i dag, og det var skikkelig koselig.

027 028

Det har gått en del i kopptuer for meg i det siste – har ikke hatt tid til annet enn små prosjekter. Men som dere ser, så har jeg allerede begynt å forberede meg til jul – derfor såpass mange røde ;-) Har lagd i flere farger også, men det selges unna en del også :-)

031

Ble veldig førnøyd med navnebåndene mine :-D

Så har Ida klipt hele gjengen, og så kort som jeg er nå har jeg ikke vært på MANGE år. I løpet av det siste året, tror jeg håret mitt gradvis har blitt 50 cm kortere – og jeg har gått fra å være mørk til lys….

032 031

Et par artige bilder fra Roma – til venstre: mann på tur, til høyre: damer på tur ;-)

Ha en riktig fin 17. mai alle sammen og klem fra Siv